[ Annons ]

Ingela Lindh, ordförande Fastighetsägarna Sverige. Foto Johan Bergmark
Publicerat 20 oktober, 2020

Ingela Lindh vald till ny ordförande

Ingela Lindh, tidigare stadsdirektör i Stockholms stad och vd för det kommunägda bostadsbolaget Stockholmshem, är ny ordförande för Fastighetsägarna Sverige.

Ingela Lindh var valberedningens enda förslag och någon motkandidat fanns inte. Så det var ingen direkt överraskning när Fastighetsägarna Sveriges fullmäktige under tisdagen valde Ingela Lindh till ny ordförande för Fastighetsägarna Sverige. Ingela efterträder Lennart Sten, som avböjt omval efter att ha varit ordförande sedan 2016.

Ingela Lindh var stadsdirektör i Stockholms stad 2016-2018 och dessförinnan vd i det kommunägda bostadsbolaget Stockholmshem, ett av Sveriges största bostadsbolag, och har även arbetat som stadsbyggnadsdirektör i Stockholm.

[ Annons ]

– Jag ser fram emot arbetet som ordförande för Fastighetsägarna. Fastighetsbranschen har en viktig roll att spela i samhällsbyggandet och omstarten av Sverige, säger Ingela Lindh.

Hon ser det som en viktig uppgift att bygga vidare på det stora ansvar hen menar att fastighetsbranschen tagit för att stötta sina lokalhyresgäster.

– Fastighetsbranschen har tagit ett stort ansvar under coronapandemin och sett till att vi kunnat hålla Sverige öppet på ett säkert sätt och hållit ekonomin. För att kunna fortsätta bidra till omstarten är vi beroende av att de villkor och förutsättningar som politiker och beslutsfattare sätter upp är så goda som möjligt. Det är en stor del av mitt uppdrag som ordförande, där jag hoppas kunna bidra till med mina erfarenheter och bygga vidare på det arbetet som redan görs, säger Ingela Lindh.

Hon pekar också ut klimat-, trygghets- och sociala frågor som prioriterade områden.

– Jag kommer fortsätta jobba för att minska klimatavtrycket från fastigheter ytterligare genom att sätta fokus på hela byggnadens livscykel, från byggande till förvaltning, säger Ingela Lindh.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]