[ Annons ]

Ilija Batljan, vd Samhällsbyggnadsbolaget.
Publicerat 31 maj, 2017

Ilija Batljan köper i Falun

Samhällsbyggnadsbolaget som grundats av Ilja Batljan, tidigare vice vd på Rikshem, har förvärvat 463 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget i Falun.

Samhällsbyggnadsbolaget har förvärvat de 463 lägenheterna av Falu kommuns allmännyttiga bostadsbolag Kopparstaden för 316 miljoner kronor. Totalt omfattar förvärvet ca 32 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta i den centrala stadsdelen Bojsenburg. Beståndet är fullt uthyrt med en total hyresintäkt om cirka 32 miljoner kronor.

[ Annons ]

– Genom förvärvet i Falun stärker vi vår position med fortsatta investeringar i bostäder i Svenska regionstäder. Som långsiktig förvaltare är vi glada att vi kunnat göra en affär med det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget, i ett pressmeddelande.

Affären sker genom bolagsförvärv och tillträde äger rum 1 juli 2017. Förvärvet finansieras genom en kombination av lån och eget kapital.

Wistrand Advokatbyrå har varit Samhällsbyggnadsbolagets legala rådgivare. Kopparstaden har haft Advokatfirman Glimstedt som legala rådgivare och Catella har varit transaktionsrådgivare.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]