[ Annons ]

Publicerat 16 mars, 2021

Ikea storsatsar i liten skala

Snart öppnar möbeljätten en planeringsstudio i shoppinggallerian Bromma Blocks – ett mindre butiksformat där kunder får hjälp med heminredningslösningar.

Fram till 2025 ska Ikea öppna flera nya butiker i olika format och 500 nya medarbetare rekryteras i Stockholm. Först ut blir planeringsstudion som öppnar i shoppinggallerian Bromma Blocks till sommaren.

Ikea räknar med en kraftig befolkningsökning i Stockholm de närmaste åren. Utöver Bromma Blocks planerar man att fram till 2025 öppna fyra nya butiker i olika format. Samtidigt investerar Ikea stort i nuvarande varuhus i Kungens Kurva och Barkarby. 

[ Annons ]

– Under de senaste åren har IKEA öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur. Med vår planeringsstudio vill vi inspirera stockholmarna att tillsammans med oss skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Lena Herder, landschef på Ikea Sverige.

I planeringsstudion ska kunder få hjälp att planera och beställa mer komplexa heminrednings­lösningar som kök, sovrum och förvaring på ett bekvämt och inspirerande sätt. Här kan man klämma och känna på ett urval ur sortimentet som sen kan  beställas hem via digitala lösningar eller med hjälp av medarbetarna på plats.

– Bromma med omnejd har en stark befolkningstillväxt och här byggs många nya bostäder. Genom närvaron i Bromma Blocks ökar vi vår tillgänglighet och vi ser fram emot att få möta våra kunder på ett nytt sätt och på en ny plats, säger Cia Fritzson Gårdnäs, regionchef på Ikea Sverige.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]