[ Annons ]

Varuhuset öppnade dörrarna klockan 10.00 efter traditionsenlig stocksågning av varuhuschef Mari Gustafsson, Sveriges energiminister Ibrahim Baylan och kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg. Foto: Ikea.
Publicerat 26 februari, 2016

Ikea inviger nytt varuhus i Umeå

I dag invigdes det 30 000 kvadratmeter stora varuhuset på Söderslätt i Västerbotten. Varuhuset är ihopkopplat med shoppingcentret Avion Shopping som öppnar den 17 mars med drygt 90 butiker.

Fler än 1 000 nyfikna kunder var på plats då varuhuset öppnade dörrarna klockan 10.00 efter en traditionsenlig stocksågning av varuhuschefen Mari Gustafsson, Sveriges energiminister Ibrahim Baylan och kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg.

[ Annons ]

– Jag vill rikta ett stort tack till Umeå och Västerbotten. Vi har känt oss varmt välkomna från dag ett och är glada inför det stora intresse som finns för Ikea och heminredning, sa Mari Gustafsson, varuhuschef Ikea Umeå.

Umeå är en av Sveriges bäst rankade cykelstäder. Därför har man låtit bygga en cykelparkering med 430 platser. I anslutning till varuhuset finns även särskilda platser med laddstolpar för de som kommer med elbil. Dessutom har en ny busslinje inrättats som ska gå från centrala Umeå till varuhuset var femtonde minut.

Varuhuset är ihopkopplat med shoppingcentret Avion Shopping som öppnar den 17 mars med drygt 90 butiker. Avion Shopping ägs av Ikea Centres som ingår i Ikea-koncernen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]