Värdens fritids. Foto: Ikano bostad.
Publicerat 11 oktober, 2016

Ikano Bostad startar fritidsgård i Rågsved

Ikano Bostad vill minska utanförskapet i sina bostadsområden och kunna erbjuda ungdomar en meningsfull fritid. Därför öppnar de nu en fritidsgård i Rågsved i Stockholm.

Att ha en plats att gå till efter skolan är ett stöd i vardagen och bidrar till ökad trygghet. Därför har Ikano Bostad öppnat Värdens fritids i Rågsved dit barn och ungdomar kan gå efter skolan.

[ Annons ]

Varje dag kommer upp emot tjugo ungdomar i åldern 10-14 år till fritidset för att umgås, laga mellanmål, göra läxor, spela biljard, kolla på film och spela kort. På Värdens fritids får de även ett extra vuxenstöd.

Det var en av Ikano Bostads hyresgäster som kom med idén om att starta en fritidsgård. Idag är hon anställd som fritidsledare.

Såhär säger Daniel, 10 år, om vad som är bäst med fritidsgården:

– Jag vet inte hur jag ska förklara det, men man får en känsla – att det här är lycka, det här är något man kommer att komma ihåg.

Syftet med fritidsgården är att minska utanförskapet i bostadsområdena och ge ungdomar en meningsfull fritid. Det leder i sin tur till mindre gängbildning och skadegörelse, menar Ikano Bostad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]