Hus I i Telestaden Foto: Fredrik Augustsson
Publicerat 12 augusti, 2019

Ikano Bostad hyr ut till Polisen

Polismyndigheten hyr cirka 16 000 kvadratmeter av Ikano Bostad. 800 arbetsplatser. Det handlar om 800 arbetsplatser i Telestaden som ska nyttjas av lokalpolisområdet Farsta.

Telestaden är en joint venture mellan Ikano Bostad och Rikshem, och enligt Per Högdin, projektchef på Telestaden, arbetar man just nu med att etablera den nya stadsdelen. Inflyttning är beräknad till 2021.

[ Annons ]

– Polisen är en mycket viktig verksamhet för området, Farsta och hela Stockholm. Vi ser fram emot deras närvaro på Telestaden, säger han i ett uttalande.

Telestaden är belägen i Telias tidigare kontorsområde och ska bland annat innegålla 3 000 nya bostäder samt närservice, arbetsplatser, förskolor och skola. Bland befintliga verksamheter i området märks Familjebostäder, dansstudion CCAP och konstproduktionscentret Konstverket. I november stod det klart att även ett vårdboende med 110 lägenheter ska byggas.

– Vi har ett gediget arbete både bakom och framför oss i denna process. Huvudsyftet är att kunna fortsätta vara nära medborgarna och samtidigt hantera våra resurser på ett smart sätt. De kriterierna har lett oss till den här lösningen i Telestaden, säger Henrik Nilsson, tf. lokalpolisområdeschef i Farsta.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]