Ljusgården i Ica:s nya kontor. Foto: Ica
Publicerat 6 februari, 2019

ICA stora flytt snart klar

Nu har snart alla 2 000 anställda i ICA gruppen flyttat från sina gamla lokaler i Solna Business park till de nya aktivitetsbaserade kontoret i Arenastaden. De sista ska in den 4 mars.

Det nya kontoret på Kolonnvägen 20 har en lokalarea på närmare 31 000 kvadratmeter, med flera konferens- och mötesrum. Flytten mellan de två fastigheterna som båda ägs av Fabege är en av de större de senaste åren. Det totala hyresvärdet inklusive parkering uppgår till cirka 70 miljoner årligen.

[ Annons ]

Fastigheten är miljöcertifierat på nivå Excellent vilket innebär att miljöprestandan har bedömts inom ett antal olika områden som energianvändning, ventilation, belysning, vattenhushållning, avfallshantering och byggmaterial. Det finns bland annat en avfallskvarn för allt organiskt avfall som hämtas och förädlas till biogas.

ICA:s personal får nu dubbelt så stora och fräscha lokaler för friskvård – bland annat gym och det kommer erbjudas olika typer av träningspass i huset. SATS blir leverantör och ansvarar för driften av gymmet och håller i gruppträningspassen, som blir fler och med större variation.

Lokalerna som man lämnar i Solna Business Park kommer Skolverket att ta över, ICA-Maxi butiken i bottenplanet är kvar.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]