[ Annons ]

Idag öppnar Maxi ICA Stormarknad i Köping. Butiken har en totalyta på 6 500 kvadratmeter och en säljyta på omkring 4 800 kvadratmeter.
Publicerat 16 november, 2011

ICA öppnar 6 500 kvm stor butik i Köping

Idag öppnar Maxi ICA Stormarknad i Köping. Butiken har en totalyta på 6 500 kvadratmeter och en säljyta på omkring 4 800 kvadratmeter.

Butiken blir den 75:e Maxibutiken i Sverige och kommer bland annat att erbjuda en manuell delikatess- och fiskdisk, ett fullskaligt bageri samt färdiglagad mat.

[ Annons ]

– Det här är en dröm som jag länge levt med och det känns jättekul att kunna erbjuda vår lokala marknad här i Köping en fullskalig stormarknad, säger nyblivna Maxi-handlaren Peter Danielsson som drivit ICA Kvantum Big Inn i Köping sedan 1990.

Utbyggnaden av den tidigare Kvantumbutiken inleddes för cirka nio månader sedan. Konverteringen har bland annat gett butikens färskvaruavdelning ett rejält lyft med en ny frukt- och gröntavdelning på 350 kvadratmeter. Även ICA Special, den del av sortimentet som inte är livsmedel, har fått generösa säljytor på 1 500 kvadratmeter.

En annan del som utökats är den manuella delikatess- och fiskdisken. Dessutom erbjuder butiken nu både ett fullskaligt bageri och färdiga rätter som kommer göra det lättare för butiken att tillvarata svinn.

– Vi kommer att satsa mycket på att ta in närproducerade varor i butiken. Det är det som är det fina med oss ICA-handlare att vi kan ta egna initiativ och även satsa på det vi tror på. Även om vi blir dubbelt så stora med Maxikonceptet, så hoppas vi att våra kunder ska känna att vi jobbat hårt för att behålla det personliga i vår butik säger Peter.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]