[ Annons ]

Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter. Foto: Ica Fastigheter.
Publicerat 19 december, 2019

Ica Fastigheter förvärvar logistikbyggnad i Göteborg

Ica Fastigheter har förvärvat logistikfastigheten Arendal 13:1 i Göteborg för ett överenskommet fastighetsvärde om 290 miljoner. Tillträde planeras till oktober 2020 i samband med projektets färdigställande.

Fastigheten är belägen i Arendal Green Park i Göteborgs hamn där NCC och Ica tillsammans utvecklar ett nytt e-handelslager. Byggnaden är under uppförande och har en total area om 17 200 kvadratmeter där hyresavtal för hela ytan tecknades och kommunicerades mellan NCC och Ica Sverige i april 2019.

[ Annons ]

Lagret kommer att förse Ica-butikernas kunder med hemleveranser sju dagar i veckan. När lagret öppnar, vilket beräknas ske i slutet av 2020, kommer det att ha cirka 100-150 anställda, men på sikt kan det bli över 500 medarbetare.

– Förvärvet är i linje med Ica Fastigheters strategi att skapa en infrastruktur för Ica:s logistik och e-handel. Arendal är ett strategiskt viktigt läge och kommer göra det enklare och mer effektivt för Ica-butikerna att även i Göteborg samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager, säger Lena Boberg, vd Ica Fastigheter, i en kommentar.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 290 miljoner kronor.

Fastigheten kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM Excellent.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]