[ Annons ]

Christina Hambäck, chef strategi och investering på ICA Fastigheter. Foto: Ica Fastigheter.
Publicerat 17 december, 2020

Ica Fastigheter förvärvar dubbelt

Ica Fastigheter förvärvar tre fastigheter, i Linköping och Norrköping. Fastigheterna inrymmer idag till största delen av Ica Supermarket.

Linköpingsfastigheterna utgörs av Laken 3 och Laken 5. Den förstnämnda inrymmer idag ICA Supermarket Berga Centrum samt annan centrumhandel till en totalyta om cirka 2 500 kvadratmeter, samt ytterligare en byggnad med en lokalyta om drygt 2 600 kvadratmeter, med bland annat en vårdcentral och en tandläkarmottagning.

Fastigheten Laken 5 utgörs idag av en markyta om drygt 1 100 kvadratmeter som upptas av parkeringsplatser.

[ Annons ]

– Förvärvet är en del i ICA Fastigheters strategi att långsiktigt utveckla och stärka marknadsplatser där ICA är huvudsaklig hyresgäst, säger Christina Hambäck, chef strategi och investering på ICA Fastigheter.

Fastigheten i Norrköping är belägen på Blygatan 27, vid Ingelsta i Norrköping. Förvärvet innebär att ICA Sverige ometablerar Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat från Ingelsta Shopping till Blygatan 27. Beräknad öppning för nya Maxi ICA Stormarknad är hösten 2023. Nuvarande Maxi ICA Stormarknad kommer att finnas kvar i Ingelsta Shopping fram till öppning av den nya butiken.

Den förvärvade fastigheten har en uthyrbar area om drygt 12 000 kvadratmeter. Sedan tidigare är Systembolaget hyresgäst i fastigheten. ICA Fastigheter kommer utveckla och stärka platsen ytterligare.

– Detta är ett långsiktigt fastighetsförvärv i ett strategiskt viktigt läge. Med förvärvet möjliggör vi för ICA att utveckla kunderbjudandet och förbättra tillgängligheten på Ingelsta Norrköping med en ny placering av Maxi ICA Stormarknad, säger Christina Hambäck.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]