Bild: Heimstaden
Publicerat 6 november, 2018

I am home och Heimstaden bygger i Malmö

Norra Sorgenfri i Malmö får 440 nya hyreslägenheter. Det är Heimstaden som förvärvar ett utvecklingsprojekt med nyproducerade bostadslägenheter av I am home, som även ska hjälpa Heimstaden att utveckla området och bygga bostäderna.

Totalt handlar det om cirka 28 000 kvadratmeter bruttototalarea, fördelade på 440 hyreslägenheter med cirka 21 600 kvadratmeter boarea. Fastigheten, som heter Smedjan 8 ska dessutom innehålla förskola samt parkeringsplatser.

[ Annons ]

Projektet planeras att byggas med hjälp av förbättrade investeringsbidraget och tanken är att det ska certifieras i enlighet med miljöbyggnad silver.

Byggstart är satt till juni 2019 och inflyttning planeras till oktober 2020.

På Heimstaden är man nöjd över att kunna inleda samarbete med I am Home

– I am home står för ett nytänkande i byggprocessen och hela tiden letar efter nya innovativa lösningar med stort fokus på hållbarhet. För oss är det viktigt att våra kunder får den bästa upplevelsen i våra nyproducerade bostäder och här tycker vi att I am Home ligger i framkant och sätter stort fokus på människorna som ska bo i lägenheterna. Heimstaden är en av de största byggherrarna av hyresrätter i landet de kommande åren och det är förstås glädjande att få uppföra detta fina projekt i Malmö där vi i dagsläget har vårt största bestånd av hyresrätter och där vårt huvudkontor för koncernen är placerat, säger Fredrik Årman, transaktionschef på Heimstaden.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]