[ Annons ]

En lördag i augusti bjöd Örebros hyresvärdar sina hyresgäster på tårtkalas på Stortorget mitt i stan, som en hyllning för att de valt hyresrätten som boendeform.
Publicerat 6 september, 2013

Hyresvärdar bjöd örebroarna på tårtkalas och tävlingar

En lördag i augusti bjöd Örebros hyresvärdar sina hyresgäster på tårtkalas på Stortorget mitt i stan, som en hyllning för att de valt hyresrätten som boendeform.

Runt 2 000 personer samlades för tävlingar, tårta, kaffe och inte minst samtal om hyresboendet när fastighetsägare i Örebro hyllade sina hyresgäster. Det var tolv fastighetsägare som tillsammans med E.on och Fastighetsägarna MittNord stod för kalaset. Sten Åqvist, från AB Carlsson och Åqvist var glad över det stora intresset från allmänheten, från både hyresgäster och andra bostadskonsumenter i alla åldrar.

[ Annons ]

– Jag tyckte att det var bra att göra en sådan här grej tillsammans med andra fastighetsägare, på sikt kan nog den här typen av aktiviteter kan förbättra synen på hyresboendet, säger Sten Åqvist.

Förutom tårta och kaffe fanns clowner, ballonger och tävlingar. I tävlingen ”Hur bor man bäst?” fick besökarna rösta och motivera vilken upplåtelseform som är mest attraktiv, med presentkort från IKEA som priser till de bästa bidragen. Fastighetsägarna hade listat och beskrivit olika kriterier för hyresrätt, bostadsrätt och villa, bland annat finansieringskrav, skötsel & underhåll, kostnadsfri service, flexibilitet vid flytt.

Tårtkalaset i Örebro var en aktivitet inom Fastighetsägarna MittNords arbete med att höja statusen på hyresrätten som boendeform. Tidigare har man genomfört en större kampanj på åtta orter i Mellansverige.

– De här insatserna är uppskattade, både av våra medlemsföretag och av hyresgästerna. Vi kommer att fortsätta kampanjandet för hyresrätten och hoppas kunna göra den mer synlig i våra norra delar framöver, säger Eva Jonsborg, kommunikationsansvarig på Fastighetsägarna MittNord.

Att tårtkalaset genomfördes just i Örebro beror på samarbetet ”Ett handslag för Örebro” som startade i och med det kommunägda bostadsbolaget Örebrobostäders medlemskap hos Fastighetsägarna 2011. Örebro är därmed den första större kommunen i Sverige där privata och kommunala fastighetsägare tar ett gemensamt ansvar för en väl fungerande bostads- och lokalhyresmarknad. En av punkterna i programmet har rubriken ”Att hyra äger”, som handlar just om att höja hyresrättens status, genom att lyfta fram de fördelar som boendeformen erbjuder i form av frihet, trygghet och service.

– Det är ett långsiktigt arbete eftersom attitydförändringar tar tid, men vi tycker oss redan märka en växande stolthet bland våra medlemsföretag, att de blir mer och mer medvetna vilken fantastisk produkt de har att erbjuda bostadskonsumenterna, säger Eva Jonsborg.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]