Hyresgästföreningens chefsekonom Martin Hofverberg.
Publicerat 8 januari, 2019

Hyresgästföreningen växlar upp på den bostadspolitiska arenan

Hyresgästföreningens chefsekonom Martin Hofverberg ska leda den nya analys- och utredargruppen som får ett tydligt uppdrag att påverka samhällsdebatt och beslutsfattare.

Hyresgästföreningens drar igång det nya året med en ny avdelning med syfte att påverka samhällsdebatt och beslutsfattare inom det bostadspolitiska området åt vad man anser varaen mer hyresgästvänlig riktning. Analys-och utredargrupp, som leds av hyresgästföreningens chefsekonom Martin Hofverberg, har en inriktning mot nationalekonomi, statsvetenskap och statsstödsfrågor in EU.

[ Annons ]

– Den bostadspolitiska debattens fokus måste flyttas från perspektivet hos de som äger, till de som bor. Om vi ska lyckas måste vi bli den mest tongivande aktören på den bostadspolitiska arenan och då måste vi stå på en gedigen kunskapsgrund, säger Martin Hofverberg.

Typiska frågor som gruppen ska studera och vidareutveckla förslag kring är finansiering, skatter, villkor för upplåtelseformerna, allmännyttans roll och nya trender på bostadsmarknaden.

– Sverige står inför en demografisk utmaning som kräver viktiga förändringar inom politik och policy. Det finns stora möjligheter för Hyresgästföreningen att ta en ny roll och en starkare position i bostadsdebatten. Visionen om bra bostäder till alla är tidlös och grundläggande, säger Martin Hofverberg i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]