[ Annons ]

Publicerat 24 maj, 2013

Hyresgästföreningen utreder bristfälligt underhåll

Klagomålen gällande bostadsområdet Smultronbacken i Sandviken har varit många. Bristfällig städning och renhållning, uteblivet underhåll och lagningar som aldrig blir gjorda är några av de problem som hyresgästerna framfört. Nu kommer Hyresgästföreningen genomföra en så kallad RIBB-utredning skriver Gefle Dagblad. – RIBB är en metod vi använder som innebär att vi helt enkelt ser över […]

Klagomålen gällande bostadsområdet Smultronbacken i Sandviken har varit många. Bristfällig städning och renhållning, uteblivet underhåll och lagningar som aldrig blir gjorda är några av de problem som hyresgästerna framfört. Nu kommer Hyresgästföreningen genomföra en så kallad RIBB-utredning skriver Gefle Dagblad.

[ Annons ]

– RIBB är en metod vi använder som innebär att vi helt enkelt ser över i vilket skick fastigheterna är, hur underhåll och renhållning sköts, om hyrorna är rätt förhandlade och så vidare. Hur vi sedan går vidare beror på vad vi kommer fram till, säger Annakari Berglund, kommunikationschef på Hyresgästföreningen Aros-Gävle till GD.

Fastigheterna i området ägs av Provinsfastigheter och rymmer totalt 280 lägenheter. Det är i dagsläget Aberdeen Asset Management som förvaltar fastigheten och de håller med om att det finns åtgärder som behöver genomföras.
– Vi kan hålla med om att det finns saker att ta tag i, vi har redan bytt lampor. Men det finns fortfarande saker att göra och det är vi medvetna om. Jag har pratat med vår förvaltare som har börjat vidta vissa åtgärder, säger Lena Ellertsson, informationschef på Aberdeen Asset Management till GD.

Nu kommer en fortsatt dialog genomföras.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]