[ Annons ]

Uppsalas hittills största fastighetsaffär är nu i hamn, men Hyresgästföreningen känner sig överkörda av kommunen.
Publicerat 1 juni, 2011

Hyresgästföreningen kritiska till rekordaffär

Uppsalas hittills största fastighetsaffär är nu i hamn, men Hyresgästföreningen känner sig överkörda av kommunen.

I går kväll godkände kommunfullmäktige i Uppsala stadens hittills största fastighetsaffär, nämligen försäljningen av 1 500 allmännyttiga hyreslägenheter till det Uppsalabaserade fastighetsbolaget Dombron. Men på Hyresgästföreningen kritiseras nu affären eftersom man inte hade räknat med ett så snabbt beslut från kommunen.

[ Annons ]

– Vi hade fått information att beslutet skulle tas den 13 juni och det har vi gått ut till alla hyresgäster med så att de ska ha möjlighet att kunna berätta och påverka med sina synpunkter på vad den här affären innebär för just deras hushåll. Nu vet vi inte hur vi ska kunna kommunicera med politikerna, säger Cecilia Staland, ordförande Hyresgästföreningen Uppsala-Knivsta till TV4 Nyheterna Uppsala.

Kommunalrådet Gunnar Hedberg (M) menar att kommunen tagit hänsyn till alla frågor och situationer som kan tänkas uppstå i samband med ägarbytet och tror att hyresgästerna kommer att bli nöjda med sin nya hyresvärd.

De 1 500 lägenheterna säljs till Dombron för närmare 500 miljoner kronor. Samtidigt köper Uppsalahem bostadsbeståndet i den så kallade studentstaden i Uppsala.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]