Hyresförhandlingarna mellan Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen Södra Skåne har idag resulterat i en uppgörelse om 2012 års hyror i Malmö.
Publicerat 21 december, 2011

Hyresförhandlingarna klara i Malmö

Hyresförhandlingarna mellan Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen Södra Skåne har idag resulterat i en uppgörelse om 2012 års hyror i Malmö.

Fastighetsägarna Syd är först ut att teckna en överenskommelse gällande hyrorna för 2012 i Malmö. Den vanligaste höjningen är 2,56 procent från och med den 1 april 2012. Unikt för årets förhandlingar är att god kvalitet i fastighetsförvaltningen premieras. Som en följd av detta sker höjningen i tre nivåer; 2,06, 2,56 och 3,06 procent beroende på kvaliteten i förvaltningen.

[ Annons ]

– I tidigare förhandlingar har vi prioriterat lägesfaktorn. I årets förhandlingar har vi lyft fram förvaltningskvaliteten som en viktig del av bruksvärdet. Det premierar fastighetsföretag som erbjuder sina kunder en högre kvalitet och servicegrad. Därmed stärks hyresrätten som boendeform, säger Carl-Lennart Lagerström, förhandlingschef, Fastighetsägarna Syd.

En av Fastighetsägarna Syds förhandlingskunder är Stena Fastigheter. Deras VD i Malmö, Kjell Åkesson kommenterar uppgörelsen: ??– Det ska löna sig att erbjuda god kvalitet och service. Detta är ett steg i rätt riktning, säger Kjell Åkesson.

Även Fastighets AB Malmö City är förhandlingskund till Fastighetsägarna Syd.

– Det finns många duktiga fastighetsföretagare som gör ett bra arbete. Det är viktigt att det syns i hyressättningen, säger Thomas Berggren, VD, Fastighets AB Malmö City.??– Med den här överenskommelsens betoning på kvalitetsförvaltning har vi och Hyresgästföreningen skapat en bra plattform för att tillsammans utveckla hyresrätten i Malmö, säger Stefan Lindvall, VD Fastighetsägarna Syd.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]