Publicerat 2 november, 2015

Hyresförhandlingar klara i flera skånska orter

Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen Norra Skåne är klara med förhandlingarna om 2016 års hyror på flera orter i norra Skåne. Hyreshöjningarna gäller från den 1 januari 2016.

– Det är positivt att vi redan är klara på flera orter så att både hyresgästerna och fastighetsföretagarna vet vilka hyror som gäller för nästa år, säger Alexandra Trossling, fastighetsjurist, Fastighetsägarna Syd.

[ Annons ]

Nu väntar förhandlingar på fastighetsnivå.

Orterna där hyresförhandlingarna är klara mellan Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen Norra Skåne:
Helsingborg

Hyresgäster som bor i de lägenheter som Fastighetsägarna Syd förhandlar kommer att få en hyreshöjning på upp till 0,5 procent.

– Det fanns redan en uppgörelse mellan Helsingborgshem och Hyresgästföreningen Norra Skåne på 0,13 procent. Med vår uppgörelse höjer vi hyresnivån med upp till 0,5 procent och det är också den höjningen de flesta hyresgäster kommer att få enligt våra beräkningar, säger Alexandra Trossling, fastighetsjurist, Fastighetsägarna Syd.

Kristianstad
Hyreshöjningen innebär en differentiering upp till 0,5 procent i enlighet med pågående hyressättningsprojekt. Inom projektet ska hänsyn tas till lägenheternas läge och standard.

Bjuv, Bromölla, Båstad, Eslöv, Höganäs, Hörby, Höör, Klippan, Kävlinge, Osby, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm, Ö Göinge och Örkelljunga.
Hyresgäster som bor i de lägenheter som Fastighetsägarna Syd förhandlar kommer att få en hyreshöjning på upp till 0,5 procent.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]