Foto: Heimstaden
Publicerat 8 januari, 2018

Hyresbostäder säljer till Heimstaden

Hyresbostäder säljer 382 av sina drygt 1 060 radhus i Klockaretorpet i Norrköping. Köpare är Heimstaden Bostad och Transaktionsvärdet uppgår till drygt 371 miljoner kronor.

–  Att sälja en del av det bestånd som vi en gång byggt och under många år ägt och förvaltat är aldrig en enkel sak. Klockaretorpet är en stor del av vår identitet och vi är måna om att den utvecklas och växer på bästa sätt. Vi har under alla år varit ensam aktör när det gäller hyresrätter men i och med att Heimstaden nu köper en tredjedel av vårt bestånd får vi både resurser och en stark partner i den fortsatta utvecklingen av Klockaretorpet, säger Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder.

[ Annons ]

Anledningen till att Hyresbostäder säljer delar av området är att man vill frigöra resurser för en långsiktigomdaning av Klockaretorpet centrum samt öka takten i underhållet på befintliga bostäder. Även nybyggnationer kan bli aktuellt.

Heimstaden Bostad har i och med detta förvärv nu totalt 2 660 bostäder i Norrköping.

– Vi är mycket glada över att få komplettera vårt bestånd i Norrköping med dessa lägenheter från det kommunala bostadsbolaget Hyresbostäder i Norrköping. Populära radhuslägenheter är något vi saknat i vårt Norrköpings-bestånd. Kötiden till ett radhus i Klockaretorpet är fem år. Vi ser nu fram emot övertagandet och att få bidra till att utveckla Klockaretorpet tillsammans med Hyresbostäder, som även efter försäljningen fortsätter vara stor fastighetsägare i området, säger Katarina Sonnevi, Investment manager på Heimstaden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]