Foto: Newsec.
Publicerat 26 april, 2017

Hyr ut till trafikverket i Göteborg

Newsec har på uppdrag av Alecta tecknat ett sexårigt avtal med Trafikverket i centrala Göteborg. Från och med den första juli 2018 hyr myndigheten in sig på drygt 12 600 kvadratmeter i kvarteret Kopparn i Gullbergsvass.

– Trafikverket efterfrågade en modern och miljöklassad fastighet med närhet till Centralstationen, som samtidigt skulle kunna erbjuda en effektiv och flexibel lösning för sitt nya Regionkontor i Göteborg. Vi är väldigt glada att ha kunnat tillgodose samtliga dessa behov i kvarteret Kopparn. Med sitt centrala läge ligger fastigheten strategiskt helt rätt på både kort och lång sikt, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec.

[ Annons ]

Alecta köpte fastigheten 2011 och Newsec har varit förvaltare sedan start. Under 2016 stod det klart att ett flertal hyresgäster skulle flytta ut, däribland If Skadeförsäkring som lämnar 9 500 kvadratmeter sommaren 2017. Vakansen fylldes dock snabbt och tack vare kontraktet med Trafikverket är fastigheten nu fullt uthyrd.

– Kvarteret Kopparn ligger mitt i det blivande Centralenområdet som genomgår en omfattande om- och nybyggnation de närmaste åren. Trafikverket kommer sannolikt att vara med om en spännande utveckling och vi tror att deras närvaro kan bidra positivt till de förändringar som nu sker, säger Roddy Carlsson, affärsansvarig på Newsec Asset Management.

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]