[ Annons ]

Foto: Shutterstock.
Publicerat 27 januari, 2021

Huvudstadens dotterbolag köper NK-butiker

Hufvudstadens dotterbolag AB Nordiska Kompaniet har kommit överens med RNB Retail and Brands om att förvärva dess NK-verksamhet inom dotterbolag Departments & Stores Europe.

Departments & Stores Europe driver runt 40 avdelningar inom mode, kosmetik och juvel på NK Stockholm och NK Göteborg. Dessa utgör runt 25 procent av det totala antalet avdelningar i varuhusen. Omsättningen 2019/2020 uppgick till 773 miljoner kronor och antalet anställda till cirka 400.

– Förvärvet av DSE:s NK-verksamhet ska ses mot bakgrund av den rådande situationen i detaljhandeln och att NK är en unik marknadsplats som vi kommer att fortsätta investera i och utveckla under lång tid framöver, säger Ivo Stopner, vd Hufvudstaden.

[ Annons ]

AB Nordiska Kompaniet tillträder verksamheten den 3 februari 2021 och kommer att drivas i ett helägt dotterbolag, där samtliga medarbetare erbjuds anställning. Köpeskillingen för varulager och inventarier uppgår preliminärt till 58 miljoner kronor. 

– Vi ser att förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK. Det handlar bland annat om utveckling av damplanen i Stockholm och Göteborg och lansering av avdelningarnas sortiment på NK:s e-handel. NK:s långsiktiga affärsstrategi, med fristående entreprenörer som driver avdelningarna, ligger fast och på sikt räknar vi med att andra entreprenörer kommer ta över de aktuella avdelningarna, säger Bo Wikare, vd NK och vice vd Hufvudstaden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]