[ Annons ]

Publicerat 2 mars, 2011

Hur gör du?… ?

– Ljus­insläppet i lägenheten är mycket större nu när vi har en balkongdörr i glas istället för ett fönster. Dessutom har det blivit mer socialt, man hälsar och pratar med grannar som också är ute på balkongen. Hur var det att bo under byggperioden? – Det var ett öppet hål i fasaden, men det var […]

Hjalmar Hakansson

[ Annons ]

– Ljus­insläppet i lägenheten är mycket större nu när vi har en balkongdörr i glas istället för ett fönster. Dessutom har det blivit mer socialt, man hälsar och pratar med grannar som också är ute på balkongen.

Hur var det att bo under byggperioden?

– Det var ett öppet hål i fasaden, men det var bara under en dag.  Annars har det gått bra. Vi har två barn och det är klart att det är lite krångligare med papp på golvet och hantverkare i lägenheten. Men det var helt klart värt det.

Stötte ni på några svårigheter?

– Det är svårt att förutse allt som kan hända. Exempelvis var rörmokare vid två tillfällen tvungna att tömma alla radiatorer och sen lufta hela systemet. Vi hade dåliga radiatorventiler som entreprenören inte vågade lita på. Det tog några timmar extra och kostade 10?000–15 000 kronor mer än vi tänkt.

Vad blev slutkostnaden för varje balkong?

– Grundpriset var 98 000 kronor inklusive moms. De flesta hamnade på lite över hundra tusen, delvis beroende på kostnader som tillkom på vägen. Vissa behövde flytta på eller ville byta ut elementet. Sen glömde vi att räkna med slutbesiktningen och den kostade 10?000 kronor.
– Men vi har varit tydliga med att inga kostnader ska belasta föreningen. Alla kostnader har vi fördelat på dem som har byggt balkong.

Har du några råd att ge de som funderar på balkong?

– Var tydlig gentemot alla som köper balkong att det kan tillkomma oförutsedda kostnader. Det är alltid en osäkerhet när man öppnar en vägg i gamla hus. Fråga entreprenören vilka extrakostnader som kan tänkas dyka upp i er typ av fastighet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]