Publicerat 24 oktober, 2019

Humlegårdens vd till Fastighetsägarna Sveriges styrelse

Anneli Jansson, vd Humelgårdens Fastigheter, valdes under torsdagen in i Fastighetsägarna Sveriges styrelse. Hon ersätter Christel Armstrong Darvik, tidigare vd Stena Fastigheter.

Anneli Jansson är sedan 2016 vd för Humlegården Fastigheter, erfarenheter som hon nu tar med sig till styrelsen för Fastighetsägarna Sverige.

[ Annons ]

Hon ser digitaliseringen som den kanske största utmaningen för fastighetsbranschen.

– Det förändrar branschens spelregler i grunden. Inom vår del av branschen, där vi fokuserar på kontor, är det tydligt att vi står inför ett vägskäl: antingen ser man utvecklingen som en möjlighet att öka service och kundnytta och därmed intjäning och fastighetsvärde, eller så är man passiv och får se nya tjänsteleverantörer ta över kundrelationerna bit för bit, och därmed reduceras fastighetsägaren till fastighetsskötare och finansiär, säger Anneli Jansson.

Hon tror att kontorsfastigheter i centrala lägen, som länge setts som säkra investeringar, nu utmanas av ökade krav på flexibilitet och service, nya tjänsteleverantörer som vill åt kunderna och en snabb digital utveckling.

– Det är viktigt att se positivt och nyfiket på förändringar. Samarbete inom organisationen och mellan branschföretag är grundläggande, med det kommer motivation, kundnytta och ökad lönsamhet.

Där menar hon att Fastighetsägarna som branschorganisation har en stor möjlighet och utmaning att hjälpa medlemmarna att navigera rätt och att samordna resurser och kompetens för att utbilda och ta branschinitiativ.

Fastighetsägarna Sverige styrelse 2019-2020

Ordinarie ledamöter
Mats Andersson, Jyma Fastigheter AB
Ragnhild Backman, Backmans Fastighets- & Företagsutveckling
Bengt Gustafsson, Didakt Fastighetsstrategi AB
Mats Hederos, AMF Fastigheter
Emma Henriksson, Stockholm
Inger Olsson Blomberg, Stockholm
Christer Södeliden, Pulsen Fastighets AB
Björn R:son Åqvist, Carlsson & Åqvist Fastighetsförvaltning

Suppelanter
Anneli Jansson, Humlegården Fastigheter
Thomas Bråhagen, Wihlborgs Fastigheter AB

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]