[ Annons ]

Bild: Humlegården.
Publicerat 13 maj, 2016

Humlegården tecknar avtal med Nordnet Bank

Humlegården Fastigheter har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Nordnet Bank. Lokalen ligger på Alströmergatan 39 på Kungsholmen i Stockholm och omfattar cirka 6700 kvadratmeter. Inflyttning beräknas ske i november 2017.

Nordnet väljer nu att flytta från Alvik i Stockholm till nyrenoverade lokaler i kvarteret Dykaren 10 på Kungsholmen.

[ Annons ]

– Det känns oerhört roligt att Nordnet har valt oss som hyresvärd, säger Maria Lidström, chef för investering och utveckling, Humlegården Fastigheter AB. Vi kommer att göra vårt yttersta för att leva upp till deras förväntningar och skapa lokaler som de kan fortsätta växa och utvecklas i.

Dykaren 10 är en industrifastighet där det i början av 1900-talet byggdes maskiner för tändsticksindustrin. Fastigheten kontoriserades kraftigt under 1970-talet då tak sänktes och stora industrifönster sattes igen. Nu planerar Humlegården att återskapa de fantastiska volymerna som ursprungligen fanns och Nordnet kommer att flytta in i större delen av fastigheten.

– Vi har under en längre tid sökt en citynära lokal med goda kommunikationer och har äntligen hittat vad vi letat efter. Byggnaden är unik, har fantastisk potential och passar vår verksamhet. Vi ser fram mot en spännande process där vi får vara delaktiga i utformningen av vårt nya kontor, säger Håkan Nyberg, vd, Nordnet.

Humlegården har anlitat Stockholmsbaserade General Architecture för uppdraget.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]