Nybrogatan 17. Illustration: 3XN/Tomorrow
Publicerat 28 januari, 2019

Humlegården satsar på co-working i Astoria

Fastighetsbolaget Humlegården satsar på trenden co-working. I det pågående projektet Astoriahuset kommer Convendum att kunna erbjuda kontorsplatser med flexibla hyresavtal.

Projektet med att göra om delar av huset från 1870-talet på Östermalm i Stockholm och ersätta den med modern kontorsbyggnad väckte en hel del protester. Men Humlegården menade att den del av byggnaden som rivits hade för stora sättningsskador för att kunna räddas. Den del av fastigheten som innehåller den gamla Astoriabiografens entré och foajé har dock bevarats.

[ Annons ]

Nu ser Humlegården ett ökat intresse för vad stadsutvecklingsprojektet, som är i full gång, kommer att bjuda för utbud.

Sedan tidigare är det klart att stjärnkrögaren Björn Frantzén kommer att etablera en restaurang i Astoria. Nu är det också klart att Convendum hyr tre våningsplan med en sammanlagd yta om 2400 kvadratmeter.

– Convendums trettonde etablering i Sverige sker i Humlegårdens fantastiska prestigefastighet, som har ett oslagbart läge. Vi är mycket glada över vår etablering på Nybrogatan som blir vårt flaggskepp vid Stureplan, säger Håkan Jeppsson, Vd och grundare på Convendum.

Här kommer det att finnas premiumkontor med flexibla hyresavtal som inkluderar möbler, teknik och. Medlemskap i Convendum ingår, vilket ger tillgång till bolagets samtliga co-workingcenters i Sverige.

– Flexibilitet är en viktig del i vårt kunderbjudande. Vi tar alltid utgångspunkt i platsen, med målsättningen att utforma ett så relevant erbjudande som möjligt. Här har vi valt att kombinera co-working med klassiska kontorsplan i en exceptionell miljö för att skapa en föränderlig plats där man som kund kan växa då behov uppstår, samtidigt som man får möjlighet att interagera med andra verksamheter, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]