Bild: HSB
Publicerat 27 september, 2019

HSB utvecklar bostäder i Oxelösund

HSB bygger nästan 100 bostäder i det vattennära området Stenvikshöjden/Ramdalshamnen i Oxelösund. Produktionen sker i samverkan med NCC.

[ Annons ]

Det är Oxelösunds kommun som genom markanvisning har tilldelat HSB rätten att bygga nya och till platsen väl anpassade bostäder.

– Vi är naturligtvis oerhört glada och stolta över att få denna möjlighet. Vi tror starkt på Oxelösund som bostadsort och det aktuella området i synnerhet. Det kommer att bli till platsen väl anpassade bostäder där gavellägenheterna närmast vattnet naturligtvis kommer att blir riktiga ögonöppnare, säger Per Morelius, fastighetsutvecklingschef på HSB Södermanland.

Det handlar om två delområden, en del med cirka 62 hyresrätter som uppförs med NCC:s koncepthus Folkboende. Den andra delen, med runt 35 bostadsrätter, är framtagen tillsammans med Nini Foyn på Carlstedts Arkitekter i Nyköping.

–- NCC har haft flera goda och lyckade samarbeten med HSB genom åren så det här ska bli fantastiskt kul! Det är också ett bevis för att NCC:s koncepthus Folkboende är en mycket attraktivt framtagen produkt som det finns fortsatt stor efterfrågan på, säger Jonas Bergström, produktionschef på NCC Buildning Sweden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]