HSB Stockholm rekryterar energistrateg

HSB Stockholm rekryterar Arvid Hagberg till den nya rollen som energistrateg. Nu hoppas man sänka energianvändningen i de egna fastigheterna, med målet att nå nära-noll i utsläpp av växthusgaser 2030.

Annons:

Annons:

Annons:


Arvid Hagberg är energiexpert och kommer närmast från Vasakronan och rollen som teknisk förvaltare på Vasakronan. Han tillträdde sin nya tjänst i mitten av juni.

– HSB Stockholm har ett relativt stort fastighetsbestånd som går att energioptimera ytterligare. Jag har ett tydligt uppdrag och ser fram emot att göra skillnad, säger han i en kommentar.

HSB Stockholm har drygt 3 700 hyresrätter runt om i länet. Det totala koldioxidutsläppet uppgick 2018 till 3 435 ton, varav den största delen kom från uppvärmning av egna fastigheter.

– Det känns inspirerande att få ombord Arvid, som med sin kompetens kan hjälpa oss att ta nästa steg i analysarbetet. Vi ska inte enbart sänka den löpande energianvändningen, utan också hitta nya lösningar i både ROT-projekt och nyproduktion, säger Karl-Johan Lindahl, chef för Hyresfastigheter på HSB Stockholm.

 

 

 

 

 

 

Annons: