Foto: HSB.
Publicerat 18 juni, 2021

HSB Skåne satsar på coliving

HSB Skåne går samman med 20-30 Coliving och omvandlar ett av deras HSB-hus i Lund till ett community där hållbarhet och delningsekonomi står i fokus.

Projektet är HSB:s första renodlade satsning på coliving. HSB Skåne upplåter bostadsytan till hyresgästerna medan 20-30 Coliving står för serviceavtalet och konceptutvecklingen. Fastigheten beräknas stå klar för inflyttning tredje kvartalet 2021 och kommer då att inrymma 18 rum fördelat på två våningsplan. Rummen är 25–30 kvadratmeter stora med privata badrum. På våningsplan finns rymliga gemensamma kök och gemensamma utrymmen för umgänge.

– Det känns väldigt kul att vi kan presentera ett samarbete med 20-30 Coliving kopplat till vår satsning inom coliving. Vi kan bostäder och förvaltning och de kan coliving och community, därför har vi valt att göra denna satsning tillsammans med dem, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef marknad och medlem på HSB Skåne.

[ Annons ]

20-30 Coliving vill förflytta fokus från att hyra ut kvadratmeter till att snarare låta medlemmarna prenumerera på sitt boende.

– 77 procent av svenskarna vill leva mer hållbart, men det är bara 18 procent som känner att de verkligen gör det. Vi vill vara med och skapa de förändringar som krävs för att möta klimatutmaningarna. Att göra delade resurser mer attraktivt är ett viktigt verktyg som vi kan bidra med. Den generation som blir vuxna nu är vana att prenumerera på tjänster, det är därför dags att även bostadssektorn möter den trenden. I takt med att samhället förändras, förändras även definitionen av ett bra boende. Samarbetet med HSB är ett första steg för oss mot att revolutionera branschen tillsammans med viktiga aktörer inom samhällsbyggnad, säger Markus Linhardt.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]