Publicerat 28 januari, 2020

HSB Skåne hoppas få ta över kollo

Det ser ut som att barnkollot i Magnarp som HSB Skåne och Hässleholms kommun anordnat åter blir verklighet. HSB Skåne hoppas kunna ta förvärva fastigheten.

Första gången HSB Skåne tillsammans med Hässleholms kommun anordnade sommarkollo för barn i Hässleholmskolonin i Magnarp vid Skälderviken var 2010, men sedan 2016 har kolloverksamheten varit pausad, då Hässleholms kommun behövde rusta upp fastigheten, alternativt sälja den.

[ Annons ]

Nu är det möjligt att kollot öppnar igen sedan Hässleholms kommun har accepterat HSB Skånes bud. För att köpet ska gå igenom behöver även HSB Skånes styrelse samt kommunfullmäktige i Hässleholms kommun godkänna förvärvet. Planen är att fastigheten ska rustas upp innan den tas i bruk.

– Detta känns otroligt roligt och jag hoppas att köpet går hela vägen. Vi har som målsättning att sommaren 2020 åter kunna erbjuda barn möjlighet att åka på kollo, säger Ann Irebo, vd för HSB Skåne.

Om överlåtelsen går igenom kommer Hässleholms kommun att ha fortsatt tillgång till 50 procent av platserna på kollot till självkostnadspris. Utöver kolloverksamheten kommer kolonin i Magnarp att användas i föreningsstödjande syfte och det finns planer på möjlighet att hyra ut.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]