Foto: HSB
Publicerat 11 april, 2018

HSB:s nya tvättstudio ska få grannar att umgås

HSB:s bostadsrättsförening Mariedahl i Mölndal ska utrustats med en ny typ av tvättstuga. Här ska de boende kunna kolla på tv, umgås eller ta en fika med grannen medan man väntar på att tvätten ska bli klar.

Inspiration och insikter till Mariedahls tvättstuga – eller tvättstudion, som den kallas –  är hämtade från innovationsarenan HSB Living Lab. Den är dessutom placerad på markplan, i ett ljust och centralt läge.

[ Annons ]

– Tvättstudions inbjudande utformning, läge och stora fönsterpartier bidrar till såväl trivsel som trygghet för de boende. Att behöva gå ner i en mörk, öde källare när man ska tvätta upplever många som obehagligt och otryggt. Det slipper man verkligen här, säger Anna Olofsson.

Tvättstudion är även tänkt att underlätta socialt umgänge mellan grannarna. En stor del av ytan ska möbleras med soffor, mattor och tv. Lägg till wifi och du har ett veritabelt vardagsrum för grannar att socialisera i. Tanken är att det helt enkelt ska vara så trevligt att man vill stanna kvar.

Man planerar även en byteshörna, där de boende kan lämna böcker, kläder och andra överflödiga saker som grannarna kanske har glädje av.

– Även här har vi hämtat inspiration från HSB Living Lab, där de boende spontant satte upp en byteshörna för att enkelt kunna dela prylar med varandra. Vi på HSB har genom alla tider stöttat delningsekonomi på olika sätt och det vill vi fortsätta med. Alla behöver inte ha varsitt exemplar av alla prylar, säger Anna Olofsson.

 

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/invigning-av-hsb-living-lab/

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/nu-satts-hsb-living-lab-ihop/

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]