Foto: Vattenfall.
Publicerat 30 januari, 2020

HSB Norr tecknar avtal om laddstationer

HSB Norr märkte en ökad efterfrågan på laddstationer för elbilar från de boende. Nu meddelar företaget att man från och med januari 2020 erbjuder HSB Norr laddlösningar med hjälp av Vattenfalls Incharge.

Simon Blomberg, ramavtalsansvarig på HSB Norr, säger i ett uttalande att HSB Norrs medlemmar länge efterfrågat möjligheten att ladda elbilar för både sig själva och besökare. Därför har man nu tecknat avtal med Vattenfall, gällande allt ifrån installation till drift.

[ Annons ]

– Det Känns extra roligt att vi nu kan erbjuda alla bostadsrättsföreningarna, från Umeå till Kiruna, en lösning som ger oss fördelen att kunna vända oss till en upphandlad aktör. Vattenfall kan hjälpa till med alla frågor från installation till drift samt att de känner oss och de behov vi har. Enklare kan det inte bli, meddelar

Ramavtalet gäller från och med januari 2020 och tjänsten är tillgänglig för de cirka 400 bostadsrättsföreningar som efterfrågat laddlösningar. HSB Norr planerar även att installera laddstationer på sina hyresfastigheter.

– Nästan 90 procent av all elbilsladdning sker hemma eller på jobbet. Bor man i en lägenhet kan vara krångligt att ta beslut om en laddlösning som passar alla. HSB Norr har insett detta och snart kan medlemmarna enkelt gå över till eldrift om de vill. Att dessutom ladda med fossilfri el gör att utsläppen minskas rejält, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-Mobility

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]