Maria Engholm, vd HSB Dalarna Foto: HSB
Publicerat 28 november, 2018

HSB Dalarna och HSB Mälardalen blir HSB Mälardalarna

HSB Dalarna och HSB Mälardalen slås ihop och bildar HSB Mälardalarna. Det står klart efter en föreningsstämma i Falu Gruva konferens.

Bakgrunden är att skapa ”bättre förutsättningar för HSB:s utveckling, att säkra den lokala närvaron och att vara en attraktiv arbetsgivare.” Man vill även förbättra erbjudanden till medlemmar och kunder genom fler hållbara tjänster och ökad tillgänglighet.

[ Annons ]

– Jag är mycket glad idag! Beslutet som föreningsstämman igår fattade innebär att vi får möjlighet att framtidssäkra HSB-verksamhet i regionen. Fusionen innebär att vi kan samordna och effektivisera vår verksamhet, stärka den lokala närvaron och satsningar på digitala tjänster. Vi blir en starkare och attraktivare arbetsgivare som kommer att leverera kundnytta i världsklass, säger Maria Engholm, vd HSB Dalarna.

Sammanslagningen träder i kraft rent formellt då Bolagsverket har godkänt och registrerat föreningen, detta sker under våren 2019. HSB Mälardalarna blir då den sjätte största  regionala HSB-föreningen i Sverige.

– HSB Dalarnas styrelse föreslog enhälligt stämman att besluta om fusion, processen inför detta beslut har varit mycket framgångsrik och metodisk. Det nya HSB Mälardalarna kommer att bli en viktig part i samhällsbyggande. Vi kommer att fortsätta producera och förvalta bostäder för ett Tryggt Boende. Organisationen för HSB Mälardalarna planeras att införas från 1 januari 2019, säger Britt-Marie Södarv, ordförande HSB Dalarna.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]