[ Annons ]

HSB gräver ner en gemensam tidskapsel, istället för ett traditionellt första spadtag, när byggstarten för bostadrättsområdet Hällbacken inleds.
Publicerat 27 oktober, 2017

HSB byggstartar med tidskapsel

HSB planerar 52 utrymmeseffektiva lägenheter i Luleå. Istället för det traditionella första spadtaget invigs byggnationen istället med nedgrävningen av en gemensam tidskapsel.

HSB själva lägger ner senaste utgåvorna av tidskrifterna NSD och Norrbottens kuriren, men även ett USB-minne med ritningar över fastigheten. De som köpt bostadsrätterna kommer också ges tillfälle att bidra med något att lägga i tidskapseln.

[ Annons ]

Totalt byggs sju tvåvåningshus med tydlig radhuskänsla, innefattande 52 lägenheter i bostadsrättsföreningen Hällbacken. Mellan husen lämnas utrymme åt lekvänliga gårdar.

– Brf Hällbacken passar en bred målgrupp, både yngre och äldre, i ett område som är populärt bland barnfamiljer, säger Björn Dahlberg, vice vd HSB Norr. Vi är glada att kunna erbjuda medlemmar och intressenter ett prisvärt och naturnära boende, som komplement till våra andra pågående projekt i Luleå.

Bygget siktar på att miljöbyggnadscertifieras. Ett bevis på att upprättas med hållbara materia och skapar en miljövänlig inomhusmiljö med effektiv energianvändning.

– Att bygga med fokus på kvalitet och hållbarhet är en självklarhet för HSB och brf Hällbacken projekteras för att nå miljöbyggnad silver, säger Björn Dahlberg.

Inflyttningen är planerad till mitten av 2019, med Peab som entreprenör. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]