Foto: HSB Göteborg
Publicerat 24 oktober, 2018

HSB bygger i Hovås – efter 32 år

För 32 år sedan köpte HSB Göteborg köpte mark småbåtshamnen i Brottkärr för att bygga bostäder. Men det är inte förrän nu byggnationen av brf Amundö Äng i Hovås inleds.

När HSB Göteborg köpte marken var ambitionen att bygga bostadsrätter på ängen nära småbåtshamnen. Men processen drog ut på tiden och man hann till och med bygga en annan brf i området, samt sälja en del av marken. Men nu är alltså projektet inlett.

[ Annons ]

– Äntligen! Det har varit en extremt lång process med detaljplanen för området och planeringen av husen. Därför känns det förstås extra roligt att vi nu kan starta bygget av bostadsrättsföreningen Amundö Äng. Det har varit stor efterfrågan på bostäderna och vi har på kort tid sålt hälften, säger Claudio Agus, ansvarig säljare för projektet.

Anledningen till den minst sagt segdragna projektet är att kringboende grannar har haft önskemål om att bevara utsikt och åtkomst till ängen. Det har lett till att husen har arbetats om i flera omgångar. Dessutom överklagades det bygglov som HSB Göteborg först beviljades, innan det till slut godkändes av Mark- och miljödomstolen tidigare i år.

– Jag tror att många av våra kunder kommer att uppskatta de moderna och havsnära bostäderna, som med sitt lantliga läge har närhet till stan. Samtidigt som det finns attraktiva natur- och friluftsvärden i området. Tidigare i år fick Stora Amundön status som naturreservat, säger Claudio Agus.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]