HSB planerar 440 bostadsrätter på Bolidenplan, i Stockholms nya stadsdel Söderstaden.
Publicerat 26 april, 2018

HSB bygger nytt på Bolidenplan

HSB påbörjar nu planarbetet med 440 bostadsrätter på Bolidenplan. Området, som namnet till trots ligger strax söder om Södermalm i Stockholm, blir ytterligare ett bidrag till den nya stadsdelen Söderstaden som nu växer fram.

Närhet till såväl natur som storstad är några av huvudbudskapen från HSB är de nu drar igång planarbetet för 440 bostadsrätter fördelade på 1-5 rok. Vid sidan av bostäder kommer fastigheterna även att rymma lokaler, förskolor och restauranger. Den preliminära säljstarten är 2019.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra medlemmar ett så här fint citynära läge, strax söder om Södermalm. Det blir ett trevligt område med närhet till service, restauranger, förskolor och skolor, säger Stig Ahlén, affärsutvecklingschef på HSB Bostad, i ett pressmeddelande.

Enligt HSB kommer den nya bebyggelsen integreras med den befintliga som består av lamellhus, punkthus och äldre villor. Arkitekturen blir varierad med skiftande höjder, material och former. Ett nytt torg kommer att fungera som Bolidenplans kärna och naturliga samlingspunkt.

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]