[ Annons ]

Foto: Diös.
Publicerat 7 december, 2020

House Be kompletteras med coliving

År 2017 etablerades coworking-hubben House Be i Åre. Nu kompletterar man med colivingkonceptet Stay by House Be – ett flexibelt boende för de som jobbar en period på distans eller provar på en flytt till Åre. 

House Be har sedan starten även etablerats i Umeå, Sundsvall, Östersund och Härnösand. En ökad befolkningstillväxt i dessa samt i Åre har skapat förutsättningar för att utveckla konceptet med boende. Tanken med Stay by House Be är att människor lättare ska kunna arbeta på distans och att prova på att bo i respektive stad. Först ut med Stay by House Be blir alltså Åre, som öppnar upp redan nu i december.

– Det känns fantastiskt att kunna presentera nästa steg inom sfären för House Be. Vi fortsätter vår utvecklingsresa tillsammans med Diös och skapar nu förutsättningar för fler personer och företag att etablera sig i Åre och i våra andra städer så småningom. Att lyckas med att lansera nya idéer bygger på samarbete mellan fler parter och förutom Diös är Åre kommun en viktig del av utvecklingsresan och gjorde så att vi kunde starta coliving-konceptet så snabbt. Nu ser vi med spänning fram emot officiell öppning av vårt boende, säger Ulrika Viklund, grundare och vd, House Be.

[ Annons ]

Enligt Cristin Seger som är förvaltare hos hyresvärden Diös, är utvecklingen av House Be viktigt för Åre och den företagsanda som råder. 

– Boendekonceptet blir del av vår fastighet Årekompaniet. Med denna etablering är hela fastigheten fullt uthyrd. Vi har ett nära samarbete med teamet runt House Be och ser fortsatta möjligheter tillsammans, säger hon i en kommentar.

Johan Burger Hyllienmark, näringslivschef, Åre kommun, menar att det är starkt att kunna både visa handlingskraft och skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt i Åre. 

– Vi ser en ökad efterfrågan från företag om en vilja till etableringar i vår kommun. Där spelar House Be en viktig roll som blivit en attraktiv plats nationellt. Att skapa nya möjligheter till boende är en nyckel för fler att kunna bo och verka i Åre. Det här är ett bra initiativ som vi stöttar, säger han.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]