En färgsprakande trappa välkomnar besökarna upp till Vasakronans takterass i centrala Stockholm. Foto: Vasakronan
Publicerat 19 maj, 2016

Hötorgsterrassen öppnar igen

Hötorgsterassen öppnas för allmänheten för andra året i ordningen. Det är fastighetsägaren Vasakronan som står för initiativet som kommer att pågå fram tills i höst så länge som vädret tillåter.

Fredagen den 20 maj upprepar Vasakronan fjolårets initiativ med att släppa upp allmänheten på taket till Hötorgsterrassen i centrala Stockholm.

[ Annons ]

Terrassen var stängd för allmänheten från 70-talet fram till sommaren 2015. Då gjorde Vasakronan Hötorgsterrassen tillgänglig igen, utrustrad med marknad, uppträdanden och foodtrucks som hissades upp med lyftkranar.

– För att förstärka besökarens upplevelse har vi kompletterat utbudet i år så att besökaren, utöver mat, även får sig en dos av kultur, musik och digitala upplevelser. Under fredagen blir det till exempel premiär för Live Hötorgsterrassen och under lördagen Kugghuset och återbruksprojektet Refo Stockholms viktigaste lapptäcke. Vår förhoppning är att Hötorgsterrassen kan utvecklas till att bli en plats som är tillgänglig och upplevelserik året om, säger Anna Nordin, Affärsområdeschef, Vasakronan.

Under årets säsong kommer flera olika evenemang äga rum på terrassen, däribland akustisk livemusik, workshops med hållbarhetshubben Refo och nattmarknad i samarbete med bland annat Hornstulls marknad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]