Publicerat 12 november, 2019

Hotellsatsning i Sickla växer

Hotellsatsningen Tapetfabriken som Atrium Ljungberg som bäst bygger åt Nordic Choice Hotels i Sickla, Nacka, växer med ytterligare 3 000 kvadratmeter. Hotellet ska öppna våren 2021.

Byggnaden som uppfördes 1906 inhyste från början Kåbergs tapetfabrik. Sedan dess har den bland annat verkat som servicebyggnad för Atlas Copco och kreativt kontor. Nu blir det ett Clarion Collection Hotel. Med den utökade ytan kommer hotellet att erbjuda 240 hotellrum och en 2 000 kvadratmeter stor lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler. Totalt kommer hotellet att omfatta 10 000 kvadratmeter.

[ Annons ]

– Potentialen för hotellet är fantastisk, och de satsningar som görs på infrastruktur och utveckling i området gör att vi väljer att stärka vår närvaro ytterligare. Nu utökar vi antalet hotellrum redan innan vi öppnar. Sickla kommer att utvecklas till ett oerhört attraktivt område och jag är väldigt stolt över att vi får vara en del av det arbetet, säger Petter Stordalen, grundare Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg storsatsar i området. Förutom hotell Tapetfabriken är ytterligare två utvecklingsprojekt igång; Curanten, ett helt hus för vård och hälsa, samt det första bostadskvarteret på Nobelberget.

– Sickla är en av våra mest prioriterade platser där vi har en stor andel av vår projektportfölj.Vi är naturligtvis väldigt glada att Nordic Choice Hotels ser potentialen i området och därför väljer att utöka sin satsning. Sickla och Nacka kommer under de närmaste åren att växa med en stor mängd kontorsarbetsplatser och framöver kommer Sickla också att få en egen tunnelbanestation. Allt detta sammantaget kommer att ge ett bra kundunderlag till hotellet, avslutar Annica Ånäs.

Under ombyggnaden till hotell kommer fasaden att återuppbyggas av originaltegel.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]