[ Annons ]

Bild: Scandic.
Publicerat 1 september, 2021

Hotell med hållbarhet i fokus

Scandic Oceanhamnen börjar ta form. Det nya hotellet i Helsingborg har hållbarhet som ledord, med bland annat mattor av återvunnet fisknät och bordsskivor i återvunnet glas.

Den nya stadsdelen Oceanhamnen ligger ett stenkast från Helsingborgs stadskärna, där den gamla industrihamnen omvandlas till ett modernt urbant område. Scandic Oceanhamnen är Scandics andra etablering i Helsingborg och det 14 våningar höga hotellet med 184 rum välkomnar sina första gäster under första halvan av 2022.

Precis som i stadsdelen i stort ligger Scandic Oceanhamnens fokus på att ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Ett cirkulärt tänkande har dominerat utvecklingen av såväl fastigheten liksom system för vattenanvändning, avlopp och grön energi. Material och inredningsdetaljer i allt från hotellrum till allmänna ytor är i hög grad återvunna, återbrukbara eller återvinningsbara, med mattor av återvunnet fisknät, bordsskivor i återvunnet glas och all dekor inköpt second hand.

[ Annons ]

– Det här kommer verkligen att bli ett unikt hotell och jag är stolt över att äntligen få visa upp hotellets insida. Precis som Scandic, ställer Helsingborgs stad höga hållbarhetskrav på Oceanhamnen, vilket är viktigt för oss i sökandet efter nya hotelletableringar. När Scandic Oceanhamnen öppnar nästa år blir det i hjärtat av en innovativ stadsdel och förhoppningsvis, Helsingborgs nya vardagsrum för lokalbor och långväga resenärer, säger Kristian Andreasson, Distriktsdirektör för södra och västra Sverige på Scandic Hotels.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]