KPMG:s tidigare huvudkontor i Stockholm ersattes av två nya kontor. Foto: KPMG
Publicerat 10 april, 2017

Hos KPMG får medarbetarna välja var de vill jobba

Revisions- och rådgivningsbyrån KPMG har tagit det aktivitetsbaserade kontoret ett steg längre. Idag har medarbetarna i Stockholm två olika kontor i olika delar av staden att välja på – för ännu bättre flexibilitet. 

När KPMG efter mer än ett kvarts sekel på Tegelbacken i Stockholm behövde nya lokaler bytte man inte till ett större kontor. Istället öppnades två nya kontor i varsin ände av Stockholm.

[ Annons ]

I höstas flyttade 300 medarbetare in i nya lokaler i Arenastaden i Solna, och 500 övriga flyttade in på Vasagatan i centrala Stockholm. Solnakontoret är det officiella huvudkontoret, men såväl kunder som medarbetare är fria att välja vilken av adresserna som lämpar sig bäst för besök respektive arbete.

– Medarbetarna har en hemvist på ett av kontoren, men beroende på möten eller olika projekt så går det bra att välja det kontor som är bäst anpassat, säger Annacari Astner Wimmerstedt, vice vd på KPMG och den som höll i flyttprojektet.

I samband med flytten passade KPMG på att uppdatera kontorsmiljön. De nya lokalerna fick inte bara ett rejält lyft vad gäller design, ergonomi, digital teknik och hållbarhet. Hela kontorskonceptet moderniseras för att passa dagens och morgondagens arbetssätt. På båda adresserna kan medarbetarna välja på ett tiotal olika arbetsmiljöer som tagits fram utifrån noggranna analyser av hur man arbetar idag och hur man vill arbeta i framtiden.

– Läget mitt i city, nära centralstationen är optimalt ur resesynpunkt. Samtidigt är det faktiskt många kunder som flyttat eller är på väg att flytta mot Arenastaden. Kommunikationerna dit är bra och Stockholm växer åt det här hållet. I och med dessa två lägen skapar vi förutsättningar för våra medarbetare att arbeta i en allt mer snabbföränderlig värld, säger Annacari Astner Wimmerstedt.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]