[ Annons ]

– Det har vuxit fram ett litet community av spelföretag här i området, berättar Gisela Malmsten, office manager, längst ner till höger. Här med Jennie Wilund, studio manager, och Fredrik Sjöö, verksamhetschef. Foto: Petter Cohen.
Publicerat 27 maj, 2016

Hos Avalanche Studios spelar lokalen roll

Det är många affärshemligheter som gömmer sig bakom dörrarna till spelutvecklaren Avalanche Studios lokaler på Södermalm i Stockholm. Varje besökare får fylla i ett sekretessavtal innan man får röra sig längre än till receptionen.

Sedan företaget grundades 2003 har de hunnit släppa spelen Just Cause 1, 2 och 3, the Hunter, Mad Max och Renegade Ops. De har vuxit till cirka 150 anställda i Stockholm och har ett 70-tal anställda i New York.

[ Annons ]

I september förra året flyttade bolaget 200 meter från Åsögatan till Västgötagatan. Men det var inte lätt att hitta ett kontor som kunde matcha bolagets behov.

Eftersom de anställda arbetar i projekt och ofta flyttar runt ställdes höga krav på att lokalen skulle vara flexibel. Dessutom krävdes en effektiv ventilation för att det inte skulle bli för varmt i lokalen av alla hundratals datorer och dussintals servrar.

– Vi letade i fyra, fem år innan vi fick höra från Vasakronan att just den här lokalen blivit ledig, berättar Jennie Wilund, studio manager.

Lokalerna präglas av en öppenhet, likt den som återfinns i så kallade open world-spel där spelaren fritt kan röra sig i en virtuell värld utan barriärer.

– Vi gillar den typen av spel och ville att det skulle speglas i våra lokaler. Därför ville vi inte ha några låsta dörrar eller stängda utrymmen, utan en öppen planlösning med många sociala ytor, säger verksamhetschefen Fredrik Sjöö.

Fakta:

Hyresgäst: Avalanche Studios

Hyresvärd: Vasakronan

Adress: Västgötagatan 5 i Stockholm

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]