[ Annons ]

Alexandra Hagen kommer i januari nästa år att ta över som vd för White Arkitekter. Foto: White.
Publicerat 23 augusti, 2017

Hon tar över som vd för White Arkitekter

Alexandra Hagen kommer i januari nästa år ta över som ny vd för White Arkitekter efter Monica von Schmalensee.

Alexandra Hagen är arkitekt med en lång erfarenhet inom företaget. Sedan sju år tillbaka har hon arbetat som chef för Whites kontor i Malmö. Hon har dessförinnan arbetat med utvecklingsfrågor inom företaget, bland annat som utlandschef för koncernen och med bolagets forsknings- och kunskapsnätverk.

[ Annons ]

– Det är ett stort förtroende och väldigt roligt att få samarbeta med mina kunniga kollegor i en ny roll. Jag ser fram emot att driva företagets utveckling vidare inom internationalisering och digitalisering. Alltid med arkitekturen och den hållbara samhällsutvecklingen som självklara ledstjärnor, säger Alexandra Hagen.

Monica von Schmalensee kommer i fortsättningen att ha en rådgivande roll hos White samt egna externa uppdrag inom stadsutvecklingsfrågor, bland annat för Londons borgmästare inom stadsutvecklingsfrågor.

– Det är betryggande att kunna lämna över stafettpinnen efter en resa där vi har lyckats lyfta arkitektens roll i den hållbara omställningen. Efter sju år som vd vill jag återgå till det operativa arbetet med att skapa arkitektur som sätter människan i centrum, säger Monica von Schmalensee.

Styrelseordförande Liselotte Hjorth har ansvarat för rekryteringsprocessen.

– Monica har som vd lett bolaget till att bli en erkänd arkitektfirma internationellt. Nu går vi in i en ny fas med Alexandra som är en god ledare med gedigen erfarenhet och ett stort intresse för framtidsfrågor. Inom White finns stor och bred kompetens och vi är glada är över att kunna rekrytera internt till vd-rollen säger Liselotte.

Ny chef för Whites kontor i Malmö, med 85 medarbetare, blir Martin Sundberg. Han är arkitekt och har arbetat hos White i 10 år, senast i rollen som ställföreträdande kontorschef. Han tillträder sin nya roll den 1 september.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]