Ny ordförande för bransch- och intresseorganisationen SABO blir Åsa Johansson, idag ledamot i Sabos styrelse och kommunalråd (S) i Hagfors. Foto: Sabo.
Publicerat 19 augusti, 2016

Hon tar över som ordförande i Sabo

Leif Jakobsson lämnade ordföranderollen i Sabo för en tjänst som stadssekreterare på finansdepartementet. Nu står det klart att Åsa Johansson ersätter honom som ordförande.

Åsa Johansson har suttit i Sabos styrelse sedan 2011 och tillträdde posten som ordförande under sommaren. Hon är dessutom kommunalråd (S) i Hagfors.

[ Annons ]

– Jättespännande att få förtroendet att leda Sabos styrelse i en tid när bostadsfrågorna blir allt viktigare, säger Åsa Johansson, i ett pressmeddelande.

Tidigare ordförande Leif Jakobsson lämnade uppdraget som ordförande i mitten av juni då han utsågs till statssekreterare på finansdepartementet.

– Jag önskar Åsa Johansson all lycka till. Hon känner verksamheten väl och kommer göra ett mycket bra arbete. Uppdraget är spännande och ansvarsfullt, Sabo arbetar framgångsrikt för allmännyttans roll och uppdrag, säger Leif Jakobsson.

Kort om Åsa Johansson:

Ålder: 39 år

Bor: I villa utanför Hagfors

Familj: Man och tre barn

Bakgrund: Har jobbat som träslöjdslärare och specialpedagog. Haft olika lokala och regionalpolitiska uppdrag, bland annat ordförande för det kommunala bostadsbolaget Hagforshem. Sedan två år tillbaka kommunalråd i Hagfors kommun och vice ordförande i Region Värmland.

Viktigaste bostadspolitiska frågorna just nu: Underlätta för allmännyttan att producera hållbara och prisvärda bostäder åt alla och att lyfta den bostadssociala dimensionen i kommunerna och i de allmännyttiga bostadsföretagens verksamhet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]