Publicerat 20 februari, 2018

Hon tar över som GD för Statens fastighetsverk

Ingrid Eiken Holmgren blir generaldirektör och chef för Statens fastighetsverk. Hon kommer närmast från Mäklarsamfundet där hon arbetat som vd.

Ingrid Eiken Holmgren har även erfarenhet av styrelsearbete och har bland annat varit ordförande på bostadssajten Hemnet, i Svensk Mäklarstatistik och styrelseledamot i Stockholms stadsmission. Hon ser fram emot att leda och utveckla Statens fastighetsverk på ett hållbart, resurseffektivt och förtroendeingivande sätt.

[ Annons ]

– Jag känner mig hedrad över förtroendet att få leda Statens fastighetsverk. Det är en myndighet med ett unikt uppdrag och som berör många människor både nu och i framtiden. Att förvalta, bevara och utveckla kulturhistoriska byggnader och miljöer samtidigt som vi ska klara avkastningskrav och vara affärsmässiga ger uppdraget en extra dimension som är lockande, säger Ingrid Eiken Holmgren.

Ingrid Eiken Holmgren har examen i ekonomi från Stockholms universitet. Hon har tidigare varit statssekreterare vid Kulturdepartementet, departementsråd på Statsrådsberedningen och chef för internrevisionen i Regeringskansliet. Hon har verkat vid Finansdepartementets budgetavdelning, på UD som finans- och budgetansvarig vid det så kallade 2001-sekretariatet samt arbetat på Internationella Valutafonden i Washington D.C.

– Det känns väldigt roligt att vara på plats på Statens fastighetsverk, i mitt tycke en av Sveriges viktigaste myndigheter! Jag vet sedan tidigare att här finns ett starkt engagemang, massor av erfarenheter och kompetens. Tillsammans med mina nya kollegor på Statens fastighetsverk ser jag fram emot att fortsätta att utveckla verksamheten på ett hållbart, resurseffektivt och förtroendeingivande sätt, avslutar Ingrid Eiken Holmgren.

Fakta: Statens Fastighetsverk 

Statens fastighetsverk ansvarar för att förvalta en viss del av statens fasta egendom. Myndigheten ska inom sitt uppdrag bidra till ett hållbart byggande och en hållbar förvaltning. Fastigheterna ska förvaltas så att en god resurshushållning och en hög ekonomisk effektivitet uppnås. Myndigheten, som har 386 medarbetare, bedriver sin verksamhet i stora delar av landet och har sitt huvudkontor i Stockholm.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]