Foto: Bostads AB Poseidon
Publicerat 28 juni, 2018

Hon tar över ledningen för Poseidon

Lena Molund Tunborn är ny vd för Poseidon. Hon har tidigare haft flera tjänster i bolaget.

I onsdags fattade styrelsen för Bostads AB Poseidon, ett av de kommunala bostadsbolagen i Göteborg, beslutat om att  tillsätta Lena Molund Tunborn som nu vd för bolaget.

[ Annons ]

– Det har varit en tuff rekryteringsprocess, och Lena Molund Tunborn gick ur den som den mest lämpade kandidaten att föra Poseidon vidare in i framtiden. Lenas gedigna erfarenhet från allmännyttan, stadsutveckling, ledarskap och kommunikation kommer att vara värdefull för att leda Poseidon vidare i sitt allmännyttiga uppdrag, säger Mats Arnsmar, styrelseordförande i Bostads AB Poseidon.
Lena Molund Tunborn är inte ny i bolaget. Som utbildad journalist anställdes hon 1999 som informationsansvarig. Efter att ha varit på flera tjänster i bolaget tillträdde hon som distriktschef i Väster 2013.

– Det känns mycket hedrande och ansvarsfullt att jag nu fått förtroendet att axla rollen som VD. Vårt uppdrag som allmännyttigt bolag handlar om något av det mest grundläggande i människors liv – rätten till bostad och en trygg och trivsam livsmiljö. Poseidon är en organisation med fantastiskt fina medarbetare och med stark drivkraft att göra skillnad på riktigt. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vårt samarbete med Göteborgs Stad och andra aktörer, som vill bidra till att skapa en hållbar stad med levande och trygga stadsdelar, säger Lena Molund Tunborn.

Hon tillträder tjänsten den 1 juli.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]