[ Annons ]

Foto: Veidekke
Publicerat 4 december, 2019

Hon lämnar Veidekke för Moderaterna

Linda Jonsson lämnar Veidekke Sverige och tillträder den 1 januari 2020 en tjänst hos Moderaterna i Riksdagen, där hon kommer att jobba som politisk sakkunnig i civilutskott med särskilt fokus på att utveckla partiets bostadspolitik.

Flytten till Moderaterna kommer efter drygt 3,5 år på Veidekke, där hon fokuserat på omvärldsanalys och bostadspolitik. Hon har även varit redaktör för bostadspolitik.se och har tillsammans med Veidekkes kommersiella direktör Lennart Weiss också medverkat i framtagandet av Veidekkes marknadsanalyser och bostadspolitiska rapporter.

[ Annons ]

– Linda har haft en fantastisk utvecklingskurva under sina år på Veidekke och har på kort tid etablerat sig som en av bostadsbranschens tongivande röster men i tillägg är Linda också en entusiasmerande och ambitiös kollega. Moderaterna är att gratulera till en fin-fin rekrytering och jag hoppas givetvis att värvningen av Linda signalerar en seriös ambition att utveckla partiets bostadspolitik, säger Lennart Weiss i en kommentar.

Under det gångna året har Linda Jonsson även skrivit två egna rapporter ”Från folkhem till drömhem, tid för en liberal bostadspolitik” och ”Från nyanländ till hemlös, en rapport om den nya hemlöshetens utmaningar”.

– Dessa år på Veidekke har betytt otroligt mycket för mig. Lennart har inte enbart fungerat som min chef utan också som min mentor. Jag har lärt mig mycket om både branschen och politik vilket jag är väldigt tacksam för, säger Linda Jonsson, analytiker och bostadspolitisk expert på Veidekke Sverige.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]