[ Annons ]

Märta Stenevi nomineras av Miljöpartiets valberedning till posten som stadsbyggnadsråd i Malmö efter Karolina Skog. Foto: Jennie Larsson
Publicerat 17 juni, 2016

Hon kan ta över efter Karolina Skog

Posten som stadsbyggnadsråd i Malmö blev hastigt vakant när Karolina Skog  (MP) utsågs till miljöminister i slutet av maj. Nu föreslås Märta Stenevi ta över.

Märta Stenevi nomineras av valberedningen att bli nytt stadsbyggnadskommunalråd för Miljöpartiet i Malmö, efter Karolina Skog som utsetts till miljöminister.

[ Annons ]

Valberedningen presenterade sitt förslag för medlemmarna på fredagen. Beslutet fattas på ett medlemsmöte måndag 20 juni. Då beslutas även vem som blir ordförande i stadsbyggnadsnämnden samt ledamot i kommunstyrelsen, två uppdrag som också innehades av Karolina Skog.

Märta Stenevi är idag regionråd i Region Skåne med ansvar för personalfrågor, ordförande i personalnämnden samt första vice ordförande i regionstyrelsen.

– Märta Stenevi har visat att hon har den erfarenhet och kunskap som krävs för att snabbt kunna ta över och leverera konkreta resultat i rollen som kommunalråd. Vi bedömer att Märta är helt rätt person att representera Miljöpartiet de gröna i Malmöpolitiken de kommande åren, säger Malte Roos, sammankallande i valberedningen.

Övrig kandidat är Lucas Carlsson. Det formella beslutet om tillsättningen av det nya kommunalrådet fattas av kommunfullmäktige vid sammanträdet onsdag 22 juni.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]