[ Annons ]

Alexandra Tecle är van att vistas på toppen, här i Schweiz. Foto: privat
Publicerat 24 november, 2017

Hon blir vd:s högra hand för en dag

På tisdag kliver Alexandra Tecle, 22 år, in i Stena Fastigheters ledning för en dag. Det är en del i bolagets strävan att involvera fler unga i utvecklingen av sina boendemiljöer.

”Vinn jobbet att bli VDs högra hand för en dag. Beskriv hur du vill utveckla våra boendemiljöer så att de blir ännu mer trygga och trivsamma”. Så lät utmaningen som Stena Fastigheter Stockholm lade ut via Jetskill som är Fryshusets plattform där unga kan anta roliga utmaningar, samla meriter och referenser inför framtiden. Utmaningen riktade sig till unga mellan 15 och 25 år och vinnaren blev Alexandra Tecle, 22 år.

[ Annons ]

Den 28 november kommer Alexandra Tecle att fungera som högra hand till Stena Fastigheter Stockholms VD PG Sabel under en arbetsdag.

– Förutom att delta på de aktiviteter och möten som står på min agenda, så får Alexandra chansen att utveckla sina tankar om hur vi kan bli bättre på att göra våra boendemiljöer ännu mer trygga, trivsamma och attraktiva, säger PG Sabel.

Alexandra Tecle har en bred kunskapsbas att ösa ur. Till vardags arbetar hon som projektledare för föreningen Mitt 127 som bland annat arrangerar en stor sommarfestival och andra aktiviteter, främst för ungdomar i Skärholmen, Stockholm.

– Jag ser det här som en mycket bra erfarenhet. Jag får lära mig mer om fastighetsbranschen och får samtidigt en väldigt bra och annorlunda rad i mitt CV, säger Alexandra Tecle.

Bland de idéer hon skulle vilja genomföra finns till exempel att omvandla ”döda” ytor till mer levande genom muralmålningar, parker eller mötesplatser samt att vid alla skollov anställa unga från området att rusta upp och skapa aktiviteter för andra unga.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]