Foto: ÅWL Arkitekter.
Publicerat 20 februari, 2020

Hon blir ny vd för ÅWL Arkitekter

Cecilia Holmström är ny vd för ÅWL Arkitekter. Hon kommer närmast från Tengbom, där hon arbetat som arkitekt i en strategisk roll inom bostad, stadsutveckling och hållbarhet.

Cecilia Holmström tillträder sin tjänst i maj och ersätter därmed Jacob Haas som kliver av vd-posten efter 13 år för att i stället arbeta företagets utveckling som senior affärsutvecklare.

[ Annons ]

– Vi ser i Cecilia en engagerad och driven person som har långt gående tankar kring hur vi och branschen måste utvecklas kring arkitektens framtida roll, affären, digitalisering, och framför allt hållbarhetsfrågor. Något vi vet att våra kunder och medarbetare ser som allt viktigare. I Cecilia har vi funnit en person som kan leda oss i det arbetet och säkerställa att vi fortsätter vara ett relevant arkitektkontor, säger Sara Revström styrelseordförande på ÅWL Arkitekter.

Cecilia Holmström har även engagerats i flera nationella och internationella projekt samt i forskning och i HSB Living Lab. Hon är även ordförande i Sveriges Arkitekters hållbarhetsråd.

— Jag är väldigt glad och ödmjuk inför uppdraget att som vd få förtroendet att fortsätta utveckla ÅWL tillsammans med kunder och medarbetare. Vårt samhälle och vår bransch står inför stora utmaningar, men också fantastiska möjligheter. Vi står i ett skifte där arkitektföretagen och deras kunder har en avgörande roll att spela. ÅWL har genom sin inkluderande kultur, sitt dedikerade fokus på kunskap och kvalitet och sin långsiktighet vad gäller både människor och affärer en fantastiskt bra grund att stå på för att vara en förebild i en sådan omställning, säger Cecilia Holmström.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]