[ Annons ]

Foto: Jörgen Hildebrandt.
Publicerat 8 mars, 2021

Hon blir ny vd för Akademiska Hus

Caroline Arehult är ny vd på Akademiska Hus. Hon kommer närmast från samma position Hemfosa och tillträder under hösten 2021.

Innan Caroline Arehult tillträdde vd-posten på Hemfosa satt hon även i Akademiska Hus styrelse. Hon har även en bakgrund som vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

– Med rekryteringen av Caroline Arehult får Akademiska Hus en vd med bred fastighetskompetens, ett genuint intresse för hållbarhet och ett tydligt fokus på att leverera goda verksamhetsmiljöer till kunder och hyresgäster. Vi är glada över att få hälsa Caroline välkommen tillbaka. Akademiska Hus får nu en vd som kommer att fortsätta den utvecklingsresa som bolaget är inne på – att vara en utvecklingsinriktad samarbetspartner och leverantör av lokaler och tjänster som stärker kundernas verksamhet och attraktionskraft, säger Anitra Steen, styrelseordförande för Akademiska Hus. 

[ Annons ]

Nu efterträder hon alltså Kerstin Lindberg Göransson, som lämnar sitt uppdrag under hösten men står till bolagets förfogande fram till årsskiftet.

– Det känns fantastiskt inspirerande att få fortsätta Kerstins fina arbete och tillsammans med mina blivande kollegor på Akademiska Hus på bästa sätt få bygga, utveckla och förvalta våra kunskapsmiljöer. Jag brinner för utbildning och är övertygad om att kunskap är en förutsättning för att skapa ett inkluderande och hållbart samhälle. Akademiska Hus har ett viktigt uppdrag och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetare och hyresgäster få fortsätta stärka Sverige som kunskapsnation, säger Caroline Arehult.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]