Hon är Skövdebostäders nya vd

Katarina Prick är ny vd på Skövdebostäder. Hon kommer närmast från samma roll på Falbygdens energi. Hon tillträder sin tjänst den 18 maj.

Annons:

Annons:


Bernt Mårtensson, styrelseordförande på Skövdebostäder, säger i ett uttalande att Katarina Prick är en långsiktig, lugn och bekräftat god ledare med teknisk bakgrund och ett genuint intresse för hållbarhet och samhällsnytta.

– Just Katarinas stabilitet och långsiktighet är något av det vi fastnade för. Det tror vi kan vara framgångsfaktorer i Skövdebostäder fortsatta utveckling. Hon bidrar med ett tydligt och coachande ledarskap, säger han.

Förutom rollen som vd på Falbygdens energi har Katarina Prick bland annat en bakgrund som driftchef i Vattenfall Eldistribution. Nu ser hon fram emot att leda Skövdebostäder.

– Det är ju ett välskött bolag med många styrkor. Att få möjligheten att kombinera affärsmässighet med ett stort fokus på samhällsansvar känns otroligt inspirerande. Hållbarhet i alla dimensioner är ju verkligen essensen av en allmännyttas uppdrag och gör bolagets arbete extra viktigt för samhället, säger Katarina Prick.